Emberszerű…

Vajon…

Olajon…

Nehéz lesz ezt belesűríteni a cím alá…

Komolyra fordítva a szót, vajon miért tendál az emberiség egyre inkább arrafelé, hogy eltűnjenek az emberi értékek? Ok. Nem tűnnek el, csak átalakulnak. De miért? Miért jobb az, ha az egykori színes, tartalmas emberi értékek a háttérbe szorulnak? Hús, hús. Egy kutya. Ma már nem az a divat, hogy udvarolsz, hanem, hogy dugsz. Nem arra vagy kíváncsi, hogy milyen ember, hanem hogy milyen az ágyban? És ez még csak a jéghegy “csöcse” 😉

Nekem az a meglátásom, de javítsatok ki, ha tévedek, hogy azért kezdenek az emberek egyre inkább ilyenné válni, mert hülyülnek. Egyszerű ember, egyszerű gondolkodással. hulyeNe értsetek félre. Régen is voltak egyszerű gondolkodású emberek, pl. a parasztok (nem pejoratív). De az az egyszerű gondolkodás másról szólt. Nagy igazságok és bölcsességek voltak benne. De mi van ma? Persze én a jó kis magyar példából indulok ki, mert itt “élek”. Csak egy-két közhely:

 • dögöljön meg a szomszéd tehene
 • dögöljön meg a szomszéd is
 • szex, minden mennyiségben, formában, emberrel, állattal, növénnyel, bármivel
 • dekadencia
 • céltalan, tompa “élet”
 • gyilok
 • agresszió
 • harácsolás

… válassz kedvedre

halállszex-tesztGYILOKagressziopénzCigi

… és ezek mögött nem kell mélyebb tartalmat keresni általában. Nagyon kevés is elég ahhoz, hogy valaki így tegyen.

Miért lettek ilyenek? Mi alakítottuk így az életünket? Szerintem igen. Pontosabban egyes gondolkodók azt mondják, hogy van egy elit réteg baranyfarkas (ők a köztes réteg), akik hatalommal a kezükben elérték, hogy a tömeg hülye legyen. Hogyan érte ezt el? Rájátszott a lustaságra. Az ember lusta. Azzal, hogy sikeresen elhülyítette a tömeget az elit még nagyobb hatalomra tett szert. Az ember ma már nem szeret küzdeni, belefásult. Akik meg küzdenek, nem értik, hogy miért, vagy csak azért teszik, mert agresszív állatok. Néhányan homokba dugják a fejüket azzal a felkiáltással, hogy mit tehetnék én egyedül? Ők, akik gondolkodnak, de cselekvésképtelenek, a felső réteg alja. Szép lassan a demokrácia mögé diktatúra lopózott, és amit ma élünk az színjáték! Egy általam nem nagyon kedvelt, de tisztelt tanárom szerint, törvényszerű, hogy ingadozunk a demokrácia és a diktatúra között. El kell jutnunk az egyik végletbe, hogy majd a másikba essünk és utána jön a köztes, kellemes állapot. Nagyon messze vagyunk még ettől.

Végül itt vannak a lehető legrosszabb helyzetben lévők, akik gondolkodnak és cselekednének, cselekszenek. Megosztják másokkal a gondolataikat, megpróbálják megértetni másokkal, hogy mi a helyzet. Apránként lázadoznak, de ésszel. Elnézést a szóhasználatért, de megpróbálják terjeszteni az igét. Mert abban bíznak, hogy ha egyre több és több embert tudnak felébreszteni a Mátrix-szerű világukból, akkor talán van esély arra, hogy nagyobb károk nélkül átvészeljük ezt az átmeneti időszakot. Azért az ő helyzetük a legrosszabb, mert pontosan tudják, hogy mi történik körülöttük, pontosan tudják, hogy falakba ütköznek, és már szinte – SZINTE – reménytelen a vállalkozásuk, de mégse.

Furcsa ambivalencia, hogy miközben egyre kevesebbet foglalkozunk egymással, annál jobban igyekszünk megmenteni az életeket. Nem látom értelmét… Vagy csak a saját hibáinkat próbáljuk ezáltal leplezni? És megpróbáljuk mindezt az “Emberséges” fogalom köntösébe bújtatni? Akár ez is lehet… Az ember nagyon hajlamos arra, hogy hazudjon önmagának, még inkább arra, hogy el is higgye a hazugságot, ha azt könnyebb. Különösen értelmetlennek tartom pl. a Down-kórosok downkor életben tartását, vagy a kómában-lévők életben tartását, vagy  a nyaktól lefelé lebénult emberek életben tartását, és még sorolhatnám. A vadonban miért nincs ilyen? Megmondom: mert az a normális! Keményen hangozhat az a kijelentés, hogy aki nem életre való az dögöljön meg. De biztos, hogy nincs benne ráció?!

Az emberekből kiveszett a kételkedés képessége. Mindent elhisznek, amit mondanak, tanítanak nekik.  De csak nagyon kevesen kérdezik meg, hogy “Miért?”. Miért gondolod, hogy ez így volt, mi a bizonyítékod rá? A történelem például egy tipikusan képlékeny forma. Időről időre megváltozik, torzul a valóság, hol a politika miatt, hol véletlenük kifogyott a szerzetes tollából a tinta és nem tudta még odaírni, hogy egyébként Mátyás király a lányával hált. Nem, nem tudjuk, hogy így történt-e. De ha ez lenne leírva a tankönyvbe, akkor elhinnéd. 😉

Ááááh! Elegem van belőletek gondolatnélküli emberszerű lények!embergep

Az egyik ember…

Reklámok
Published in: on 2009., június 23. at 16:05  4 hozzászólás  

4 hozzászólásHozzászólás

 1. Az utolsó gondolatmenetedhez szeretnék hozzátenni pár sort. Fején találtad a szöget. Tegnap beszélgettünk ezekről. Rengeteg befolyásoló tényező van a világban, ahol a változás egy alapvető törvényszerűség. Rengeteg információ dezinformáció bombázza az emberi tudatot, formába öntve akár a teljes emberi lényt, de tényleg mi alapján tudjuk azt, hogy az a jó irány a jó, amit tanítottak, tanultunk? Pár kedves blog olvasónak, már elküldtem az alábbi linket, igaz kicsit fizikai aspektusokra összpontosít, de mégis köze van a mindennapokhoz. ( Néhol túlságosan belemegy kifejtésekre, de szerintem értelmezhető.)

  http://www.idokep.hu/?oldal=hirek&id=518

 2. 15 éves vagyok és különösmód úgy találtam meg ezt az oldalt hogy beírtam googlebe hogy ,,szex” elég hülyének érzem most magam de jó hogy idekerültem és elolvastam ezt a cikket mert teljesen igaznak tartom a kérések felvetését és próbálok majd én is egy civilizáltabb ember lenni a jövőben 😀 köszi hello

 3. Hehe! Akkor most már értem, hogy miért nézik viszonylag sokan ezt a post-ot 🙂

  Mindenesetre örülök, hogy tetszett, de ez az írás nagyon szubjektív, kérlek, hogy ne ez vezessen, max. figyelj és alakíts ki saját véleményt! 🙂

 4. Hali,
  egyetértek azzal amit ide leítrál, már korábban bennem is ébredt számos hasonló gondolat, bár hosszú lenne ezeket ide leírni. Lényeg, hogy örülök, hogy vannak még tisztán látó emberek. Nemtudom, van-e még más is, aki hasonlóan gondolkodik, és ha van akkor hány, de szerintem a helyzet ellen egy megoldás lenne. Egy mozgalom, ami az ésszerűséget, a szabad akaratot, és A szubjektív értékrendet hírdeti. “Az emberek nem is tudják, hogy nem tudnak semmit.”(by me:P)
  Köszi.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: