Türelem

Vajon hol húzódik egy ember türelmének határa? A türelem erény? Esetleg egy bizonyos ponton túl már hülyeség nagyon türelmesnek lenni?

Az embernek vannak időnként nehéz napjai, amelyek igencsak próbára teszik a türelmét. Sokan elszállnak az első akadálynál, sokan csak a sokadiknál. Csodálatosnak tartom az embernek azt a képességét, amellyel képes egy nagy levegőt venni és továbblépni annak ellenére, hogy az idegein táncoltak. Képes újra kedves és jókedvű lenni.

Akkor éri meg türelmesnek lenni, ha a másik személy, akivel szemben eme képességünket gyakoroljuk, észreveszi és értékeli mindezt és lehetőség szerint nem akarja megtudni, hogy hol húzódik az a bizonyos végső határ. A gyerekek egyébiránt ilyenek. Addig táncolnak az idegeinken, addig feszítik a húrt, amíg az el nem szakad. Igen ám, de a gyerekek esetében nem szakadhat el ez a húr. Azért vagyunk mi felnőttek, hogy okosabbak legyünk és okosabban gondolkodjunk és cselekedjünk. Na de mi a helyzet a felnőttekkel, akik már elvileg végigjárták az egyedfejlődés apraját-nagyját. Velük is ezt kell gyakorolnunk? Szerintem nem. A felnőtteknek tudniuk kell, hogy hol a határ…

Reklámok
Published in: on 2010., január 8. at 14:32  Vélemény?  

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: