Önértékelés

Egyszerűen hihetetlen, hogy emberek mennyire tévesen tudják elhelyezni magukat a világban. Ez főként abból fakadhat, hogy téves az önértékelésük.Tükör Vannak akik alábecsülik magukat, és vannak akik túlértékelik magukat. Baromi kevesen vannak szerintem, akik hellyel-közzel jól látják önmagukat. Tudjátok honnan lehet felismerni őket? Nem félnek a kritikától, a kritika nem vált ki belőlük agressziót, makacsságot, zárkózottságot, tagadást, elutasítást, nem húznak falakat, nem másokat okolnak, hanem elgondolkodnak a hallottakon.

Túlértékelés

Akik túlértékelik magukat jellemzően az agresszióval, a makacssággal, a tagadással az elutasítással oldják meg, hogy szembe kelljen nézni önmagukkal. Elhiszik magukról, hogy ők úgy ahogy vannak, tökéletesek. A másik ember valójában érezze megtiszteltetésnek, hogy velük vannak. Issstenem, hogy ez mennyire tud bőszíteni…

AlulértékelésAkik meg alábecsülik magukat jellemzően zárkózottsággal, falakkal, vaksággal oldják meg, hogy tükörbe nézzenek. Jellemzően depresszióra, szorongásra hajlamosak és gyűjtik maguk köré a fóbiákat. Ahelyett, hogy szembenéznének önmagukkal és a félelmeikkel, ahelyett, hogy tennének valamit, inkább nem tesznek semmit!!! Isstenem, mennyire felbőszítenek ezek az emberek is!

És van a teljesen tudathasadásos változat is, aki a kettő egyvelege. Hazudik magának, elhiteti magával, hogy elfogadja magát olyannak, amilyen, miközben ordítanak az önbizalomhiány árulkodó jelei!

Kámooooon! Miért kell nekem belefutnom ebbe? Nincs türelmem 😦

Félreértés ne essék, én se vagyok tökéletes, ahogyan senki sem az. Nekem is voltak önértékelési problémáim, miközben kifelé tökéletesen tudtam ezeket leplezni. Az élet igazságos és végül megszívtam, amiért nem törődtem magammal, amiért nem vettem a bátorságot, hogy szembenézzek magammal és VÁLTOZTASSAK. Tudom, hogy van még mit tennem…

Viszont ez jó! Azt hiszem ezzel búcsúzom most:

MERJ VÁLTOZTATNI!

Revolution of the Mind

Reklámok
Published in: on 2012., február 17. at 18:09  Vélemény?  

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: